din categoria ei 2, episodul 2

anterior: episodul 1

Un toc inalt, ascutit, ridica un pantof negru terminat cu un varf usor rotunjit. Pantoful incalta un picior suplu acoperit fin de un ciorap vizibil doar de cele mai aprigi lentile. Piciorul drept se legana usor peste cel stang, de emotie cu siguranta. Sau neliniste. Sau doar plictiseala?

La birou nu era nimic neobisnuit. Aceiasi barbati in costume negre si camasi albe si aceleasi femei simple asortate cu bluze ce dadeau nuanta peretilor. Aceleasi complimente si atentii din partea colegilor care vroiau sa li se retina numele. Si nici macar nu era sefa lor, era pur si simplu coordonatoarea unui departament. Oricum de cand venise in firma – de doi ani – nu I se intamplase niciodata o asemenea emotie ca cea din liftul cu care urcase in dimineata aceea.

In tot acest timp, El nu facea decat sa transpire pe sub camasa pana in momentul in care seful ii va anunta cine a fost ales. A inceput sa incolteasca ambitia in el cu putin timp in urma cand fratele lui mai mic s-a angajat la aceeasi firma si lucreaza amandoi in acelasi departament. De atunci nu mai sunt frati ci rivali. Despre Ea? Nici vorba de femei intr-o lupta de barbati.

Ea nu prea avea nimic de facut. Isi mai rotea creionul pe varful buzelor, se mai fataia pe scaun sau vorbea la telefon nepasator de tare. Nimeni nu asculta ce anume zice. Insa felul in care isi dadea capul pe spate si radea cu toata gura era fascinant. Iar biroul din sticla o trada de fiecare data. Intr-o clipa a iesit brusc din birou si muzica a inceput sa sune. Stii cum suna cand se ridica ea de pe scaun si traverseaza holul? Imagineaza-ti sunetul fiecarei priviri ridicate de pe desktop, intoarse dintr-o conversatie sau aruncata la auzul pasilor mari facuti sub tocurile alarmante. Poti asculta cum fiecare discutie isi schimba ritmul, directia sau subiectul.

Ea iese, el se intoarce, ei se ciocnesc. Pe hol, unde Amandoi erau condusi in spatiu de cele mai indepartate ganduri si obisnuiti fiind ca lumea sa se muleze dupa traiectoria lor in … minimala cladire. Slow motion: pasii ei mari subalterni privirii intepatoare si ai lui apasati si nervosi se opresc in acelasi timp incredibil de scurt. Gandurile inceteaza si privirile se intalnesc. Aceleasi senzatii din lift: ea absorbita de grandoarea lui masculina, el si mai impresionat de prezenta ei atragatoare dar cu un pas inapoi de prapastia desavarsirii. Inca nu! Nu-si lasa scopul suprem pentru o femeie. Dar ce femeie! Si vocile I se jucau in cap…si mai jos.

Ea: ne cunoastem? Da…dimineata in lift. De fapt nu ne cunoastem.

El: hmm

Ea: ok. O zi buna!

…si a plecat. Cu zambetul pe buze se indreapta spre birou. Un pas, doi pasi…forma gurii I se indreapta spre nemultumire. 3 pasi si niciun…”stai!” sa se auda din spate?!  incredibil! dar adevarat.

El, un pic debusolat de intamplare si prea calm pentru viteza cu care s-au miscat cuvintele si pasii femeii, se intoarce in birou. Atat.

Era serioasa doar. Desi in interior ar fi Muscat ca un animal salbatic din orice I s-ar fi apropiat de gura. Nu mai era in stare nimic. I se urcase sangele in cele mai inalte piscuri si era nevoita sa reduca tensiunea la normal. A semnat cateva dosare, a raspuns la un telefon si s-a ridicat din nou. Si mai grabita decat de obicei zboara la el in birou (nu te intreba cum a aflat unde e – pur si simplu stia – si oricum nici in filme nu primesti raspunsuri la toate intrebarile).

El nu era acolo. Ahhh pana si eu (autoarea) m-am saturat de joaca asta de-a cainele si pisica. M-am enervat! Dar stai! Intra baiatul in birou…

El: o zi buna si tie!

Ea: poftim? Uhmm…nu, nu de asta…adica..trebuie sa vorbim. (auci!!! Regina ghetii se balbaise – in momentul acela si ea stia ca oricine ar fi dat averi s-o vada – nu avem parte numai de momente de glorie 🙂 ).

El: (zambeste) bine, domnita. Cum doresti.

Ea a simtit ca este luata peste picior si in momentul acela s-a dus chimia.

va urma…

Advertisements

3 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s