aventurile unui pirat

Un băieţel agitat și cuminte. Un băieţel drăguţ răsfăţat și bine educat. Născut și crescut ca să realizeze ce n-au realizat cei dinaintea lui.

A început de mic să călătorească iar marea a fost prima iubire și ultima. Singura pe care n-a descoperit-o până în adâncuri. Singura pe care n-a gustat-o în toate colţurile și singura care nu l-a dezamăgit nici în cele mai aprige furtuni și nici pe timp de pace.

Prima lui corabie a primit-o cadou de la o femeie. O femeie fascinantă și diabolică. Şi-a iubit femeia dar nu mai mult decât corabia iar într-o zi a furat tot ce îi era de folos și a plecat în larg. Cu orgoliul de bărbat sub pălărie și un animal bun de companie a început să cunoască lumea, locurile și să-și formeze echipajul cu care avea de gând să cucerească marea.

Bărbaţi proști, urâţi, frumoși, cu principii sau fără și tot felul de femei dornice de aventuri de o noapte sau mai multe alături de copilul agitat devenit bărbat. Corabia a fost construită. Echipajul creștea în fiecare zi iar piratul a început să fie (tot mai) căpitan. Îi plăcea să se plimbe, atât pe meleaguri atinse de piciorul omului cât și pe cele mai îndepărtate și misterioase. Îi plăcea să-și cunoască corabia. Fiecare părticică din punte îl făcea să calce într-un fel. Fiecare pat din cameră îl făcea să facă dragoste altfel cu fiecare femeie.

Femeile îl doreau. Şi cele mai neatinse și mai încăpăţânate ardeau de dorinţa lui. Era căpitanul lor. Era aprig și vânjos și sensibil ca un copil în același timp. Femeile îi plăceau pentru că fără ele iubirea lui, marea, era mai singură. Trebuia să-i fie slujitor în toate. Căpitanul nu vroia să se căsătorească niciodată. Întodeauna a crezut că moartea pasiunii e să te trezești în pat cu o rudă. Iar femeile sunt toate bune: bune de nimic sau bune la ceva.

Nopţile pe mare erau veșnici albe. Petreceri în cabine sau pe punte. Catargele erau veșnic obosite și siluite să mai îndure. Femeile veneau și plecau iar piraţii mergeau mai departe. Tot aceeași până mureau și erau înlocuiţi.

Piratul piraţilor are următoarele principii:

  • Nimeni nu este de neînlocuit! Prietenii buni vin și pleacă iar dușmanii rămân și se acumulează.
  • Omul deștept nu se joacă “laptegros” cu rinocerul.
  • Cel mai important nu este să știi! Mai important este să-l cunoști pe cel care știe.
  • Fugi de tentaţii dar încet să te poata ajungă.
Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s