din categoria ei 2, episodul 8 (martie)

anterior: episodul 7

Iluzii. Amăgiri. Vise de fetiţă care se face că nu știe nimic decât poveștile spuse de mamă înainte de culcare. “Fii misterioasă, lasă-i să te descopere…”îmi spunea mama.

Visele se termină când deschizi ochii și îţi dai seama că noaptea s-a încheiat. Clipești agitat și recapitulezi totul: dansul, mâinile, îmbrăţișările iar la sfărșit sărutul. Oare am fost destul de misterioasă? Oare ce-a văzut în mine? Nu i-am spus nimic. Şi totuși am stat împreună toată noaptea. Nu mi-l pot scoate din cap. Mi-a spus cum îl cheamă și brusc i-am dat un nume universului meu. Ador basmele!

Ceasul sună. Trebuie să plec … la serviciu. Am crescut, nu mai sunt o fetiţă. Încep să îmi revin. Trebuie să pun ceva serios pe mine. O cămașă și …pantaloni, azi nu am chef de fustă. Nu am energia necesară să port o fustă. Tocurile mi-ajung.

Am aceleași semne de adolescentă: părul lăsat pe spatele drept, mersul legănat și totuși pe linia albă de pe bârnă, zâmbetul larg ascuns sub ochelarii de soare și o mână în buzunarul de la jachetă. Gândurile…ah! Îmi vine să-i spun fiecărui trecător că sunt fericită. Iar dacă m-ar întreba de ce, aș răspunde că am deschis o altă ușă.

M-am îndrăgostit oare din nou? Evident! și încep să râd aproape zgomotos de mine.

După o singură noapte? După o escapadă din seriozitatea normalităţii mele pe care mi-o induce conștiinţa vârstei? De un băieţaș nebun și sexy care a știut să mă sărute în halul în care mi-l doresc de la fiecare bărbat?

Sau poate sunt fericită că nu mai sunt tristă, că nu mai plâng după el, cel care mi-a intrat în suflet cu toată fiinţa lui și despre care nici acum nu știu nimic deși am vorbit atât de mult. Băiatul de azi-noapte, însă, mi-a spus în câteva ore toată viaţa lui, toate principiile și nebuniile pe care le-am așteptat atâta timp de la cel cu care credeam că îmi voi petrece un lung rest al vieţii.

Şi ajung la birou. Şi mă surprinde cum fiecare îmi zămbește înapoi și ezită să mă întrebe ceva poate personal. Toată lumea îmi știe povestea de dragoste pe care am trăit-o cu el în această clădire. Lifturile dacă ar vorbi ar ști mai multe decât toţi. Parcarea ar fi fericită să bârfească iar dosarele…Doamne! Câte dosare au mai fost atinse ca să ne putem noi doi atinge…

Azi zâmbesc în sfârșit plăcut la amintirea lor. Azi accept că sunt doar amintiri. Azi vreau să fac dragoste cu un alt el.

What kind of women are you attracted to?

Tony Ward: Genius, strong, independent, bangin ass body, natural, no makeup ever, no fussing ever over their looks, mysterious, wise, has a firm grip on quantum physics, violet cat eyes…Shall i go on?

ladies and … gentlemen ! i give you the fabulous the one and only: Mr. Tony Ward!

Q: What is the difference between Art and Pornography?

A: The lighting.

Advertisements

6 Comments

 1. nici n-am stiut ce sa iau de bun din articolul tau. inca nu-mi dau seama daca vorbesti despre trecut sau prezent.inca nu realizez daca esti fericita azi sau ai fost ieri…

  Like

  1. in serialul asta “din categoria ei doi” am creat o poveste: ei se indragostesc, petrec un timp impreuna, ea e indiferenta, el prea sensibil si pleaca. o paraseste spunandu-i ca nu poate fi alaturi de ea iubind-o prea mult. ea e sigura pe ea si prea mandra sa se complaca chemandu-l inapoi. el e absent acum. ea a avut o mica aventura despre care spune acum ca a facut-o sa il uite. o noapte e destul de esentiala pentru o aventuriera. o iluzie care sa ii tina de “foame”.

   🙂 iti place iluzia mea?

   Like

 2. un cititor spune: categoria ei doi. daca ies doar de sarbotori = doi prosti
  ar trebui sa-ti tratezi partenerul ca si cum in fiecare zi e sarbatoare
  acuma ca nu se poate chiar in fiecare asta e altceva
  dar sunt prea multi care se bucura de cel de langa ei doar in anumite zile calendaristice iar in rest …..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s