sa ne amintim femeile

NU sunt barbat, dar pot spune ca am cunoscut multe femei.

As putea sa incep cu mama. Ea nu este Maica Tereza si nici Angelina Jolie, dar credeti-ma, este un model. Nu pentru Vogue, ci pentru sotul si copiii ei care si-ar da viata daca le-ar cere-o, pana la urma ne-a dat si ea viata, de ce n-ar merita?

Pacat ca uitam dupa ce crestem sa apreciem puterea si forta unei femei. Pacat ca sunt atatea femei batute si tinute la cratita, doar pentru ca traditia nu le descrie ca fiind demne de mai mult. Femei precum prietenele care nu uita sa te sune sa te intrebe cum mai esti si ce mai faci. Femei care vin la o cafea sa se destinda, sa le faci sa rada dupa un weekend de spalat haine si pe jos.

Nu sunt feminista si apreciez barbatii pentru toate calitatile lor puternice care poate fac mai mult decat o mana de femeie harnica. Dar, hai sa ne gandim 2 secunde si la cele desconsiderate constient pentru ca stau acasa. Cine mai apreciaza acum o femeie care sta acasa, impatura 10 tricouri si face o prajitura dupa ce s-a intors de la job? In niciun caz barbatii lor care sunt la bere cu prietenii sau copiii de prin baruri ce fac glume pe seama tocilarilor.

Pe partea cealalta exista si femei care nu stiu sa isi ceara iertare si care nu cunosc sinceritatea. Despre ele am putea citi si scrie la randul nostru, cu multa dezamagire insa, romane intregi.

Am impresia ca femeia a ajuns un icon emotional – asta daca nu e vedeta playboy sau superstar ce gagaie. Cand avem nevoie de reclame sau atentie, apelam la fata unei femei sexy sau in depresie – depinde de cauza si scop. Vrem sa atragem sau sa castigam cat mai multi bani? Folosim femei. Poate pentru asta femeile sunt crescute si invatate sa stea in casa, sa se pastreze si sa nu-si rupa spatele pe camp. Si de ce atata cliseul ca femeile nu gandesc destul? Doamne iarta-ma ca putine sunt femeile care gandesc prea putin. Chiar si cele mai proaste, din pacate gandesc prea mult si nu le iese “mancarea”buna, dar gandesc!

Apreciez o femeie inteligenta, dar si una harnica. Apreciez una care tace, dar si una care se impune. Prin natura sunt slabe si sensibile. De asta exista barbatii – sa le protejeze si sustina.

Asta pentru cei care apreciaza asimetria. Relatia barbat-femeie trebuie sa fie un puzzle ciudat, intortochiat cu o mie de piese de aceeasi culoare la care sa stai o viata sa le gasesti perechea – ca la cromozomi – dar si o mie de piese colorate care sa te provoace sa-l termini cat mai repede. Cui nu-i place sa faca un puzzle nici n-are rabdare sa desluseasca o femeie sau sa poata trai alaturi de ea.

Asadar, pasionati sau nu, trebuie sa intelegem si anumite fenomene ale naturii – cel putin pentru cultura noastra emotionala, nu-i asa? 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s