Reclame interzise in GB!

Autoritatea Britanica de Reglementare a Publicitatii (ASA) este renumita pentru ardoarea cu care interzice reclame! la fiecare plangere a consumatorilor, ASA reactioneaza si reactioneaza! 20 de reclame prea sexy, prea violente, prea…evidente care au fost intersize:

1. ASA a interzis printurile companiei aeriene Ryanair, considerandu-le ofensatoare.

The ASA noted that

Aceasta este o reclama online pentru site-ul Drop Dead care a fost interzisa in noiembrie 2011, dupa ce ASA a primit doar o singura plangere privind modelul cu o greutate cu mult sub cea normala. Imagiena a fost considerata “iresponsabila din punct de vedere social”, caci portretiza o femeie cu pulpe prea subtiri si coaste vizibile.

This online ad for clothing line Drop Dead was banned in November 2011 after the ASA received one complaint regarding its underweight model. ASA called Drop Dead

Reclama aceasta la Lynx (echivalentul britanic al lui Axe) a fost interzisa, deoarece este prea sugestiva sexual, indecenta si provocatoare. 
This ad for Lynx (the British equivalent of Axe) was banned in November for being
Sticla supradimensionata de parfum Marc Jacobs pusa intre picioarele lui Dakota Fanning, in varsta de numai 17 ani, nu a fost pe placul ASA. Reclama a fost interzisa in noiembrie 2011, pe motiv de sexualizare exacerbata a imaginii unui minor.

The oversized bottle of Marc Jacobs perfume between 17-year-old Dakota Fanning's legs weren't to the ASA's liking. The ad was banned in November 2011 for sexualizing a child.

Cateva saptamani mai tarziu, ASA a retras din circulatie afisele marcii Miu Miu, pentru ca prezentau un copil intr-o situatie potential periculoasa. Desi s-a dovedit ulterior ca sinele apartineau unei cai ferate scoase din circulatie, reclamele nu au mai putut fi folosite.

Weeks later, the ASA pulled Hailee Steinfeld's Miu Miu ads from circulation for depicting a child in an unsafe position.

Mai intai ASA a interzis aceasta reclama la o agentie israeliana de turism in luna iunie a lui 2009, dupa ce a primit o plangere conform careia reclama spune eronat ca Ierusalimul de Est este parta a Statului Israel.

First the ASA banned this Israeli tourism ad in June 2009 after receiving a complaint that

Apoi ASA a interzis si reclama care asimila Israelul Palestinei.

Then the ASA banned an ad for Palestinian tourism in December for showing the entire country of Israel as a part of Palestine.

ASA a pus interdictie de difuzare in cazul a doua reclame ale grupului Apple. In 2004 nu a fost de acord cu faptul ca Power Mac G5 pretindea ca este cel mai rapid computer personal din lume, iar, in 2008, cu o reclama la iPhone care afirma ca poate accesa Inetrnetul oricum si oriunde, desi nu suporta Flash-ul.
As was Twiggy's for Olay.

The ASA banned an ad for Yves Saint Laurent's perfume Belle D'Opium in February 2011 for simulating drug use. They wrote,

Se pare ca Yves Saint Laurent nu-si invatase lectia: in 2000, li se mai interzisese o reclama, in urma a 730 de plangeri primite de ASA.

Apparently Yves Saint Laurent hadn't learned their lesson from this banned ad which received 730 complaints in 2000.

Beyonce este prea sexi in reclama la parfumul Heat, asa ca in mai anul trecut a fost trecuta in zna de interdictie.

Beyonce's ad for Heat perfume was banned last May for being too sexy. The ASA deemed that the scintillating ad was unsuitable for 7:30 pm TV.

In septembrie 2011, ASA a pimit 100 de plangeri care sustineau ca aceasta reclama isi bate joc de credinta crestina.

In September 2011, the ASA received 100 complaints that this mobile phone ad

Aceasta reclama televizata pentru un sortiment de carnati de la Tesco a fost interzisa pentru ca ar fi indus in eroare consumatorii in privinta faptului ca purceii sunt crescuti liberi si abia apoi carnea lor este valorificata de celebra companie.

This television commercial for Tesco Sausage, featuring pigs roaming in a field, was banned in September 2011 for being misleading—pigs for Tesco are bred both indoors and outdoors. Tesco responded that the ban was ridiculous considering that the farm featured was  Tesco supplier.

Trei copii intr-un autobuz s-au speriat de moarte dupa ce au vazut acest afis.

In December 2011, this

ASA a primit 10 plangeri impotriva acestei reclame care portretizeza chirurgi estetica in randul adolescentelor drept procedura simpla, lipsita de riscuri.

This ad for same-day cosmetic surgery was banned in December because it

Desi reclama a fost premiata la Cannes, ASA a interzis-o in mai 2011, pe motive de indecenta.

Even though Diesel's

Aceasta reclama a tocurilor ucigatoare a rulat in 2004 si a fost coordonata de o agentie de marketing de presa, fondata de nume mari, cum ar fi Times, Daily Telegraph, Guardian etc. a fost considerata ofensatoare, sexista si cu accente violente.
This Killer Heels ad by the Newspaper Marketing Agency, a group set up by major national newspapers including the Times, Daily Telegraph, Guardian, etc.—was banned after the ASA received 81 complaints in 2004. The ad was deemed to be offensive, sexist, and condoning violence.
Sursa: Revista de marketing online
Advertisements

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s