ianuarie – luna demisiilor

Ianuarie este denumita de multi agenti de vanzari o luna moarta. Luna in care toata lumea isi revine dupa decembrie cu ale ei sarbatori sau merge in vacante prelungite la ski.

Ianuarie nu are anul acesta nimic mai important decat gerul. Aaaa si revoltele. Ma mir cum nu au aparut stiri cu titlul: “Protestant gasit mort de frig”. Oricum sunt sigura ca mor ei de frig (la figurat) pentru ca sunt tot mai putini. Daca era sa se intample o revolutie ca cea de cand eu aveam 2 ani, se intampla in decembrie inainte de Craciun – atunci oamenii sigur erau mai motivati sa obtina ceva mai bun :))

In ianuarie anul acesta eu am descoperit un nou obicei: cel al demisiilor. Pana azi – ultima zi a lunii – am aflat de 4 prietene (5 cu mine) ca si-au dat demisia. De ce? asta trebuie sa ramana intre noi. Oricum motivele sunt diverse si relevante. M-am gandit ca trebuie sa fie o zi pentru demisii. Sa zicem: 15 ianuarie e ziua nationala a celor care isi dau demisia. Sa fie 15 pentru ca multi vor preaviz si astfel jobul se termina pana la sfarsitul lunii. Sa fie o zi in care sefii nu au ce comenta, iar daca sunt curiosi de motiv, acesta sa fie: e ziua demisiei! de-aia!

Pe langa grupuletul nostru de “demisionante” am mai citit in presa locala de cateva doamne care vor sa fie pe cont propriu si s-au intercalat cu noi. Doamnelor, iesim la o cafea? acum ca tot suntem libere si, sa zicem, disponibile? :)) Da, stiu, si pe Arafat ar trebui sa il punem, dar pentru ca el nu a rezistat libertatii, il excludem!

Asadar, daca luna demisiilor s-a terminat, incep angajarile?? Vom vedea!


One response to “ianuarie – luna demisiilor”

Leave a comment